Het belang van plannen

Wat is het belang van plannen?

Mensen zijn zulke wonderbaarlijke wezens. Ze plannen van alles. Wat ze gaan eten deze week, vakantie (in januari al of nog eerder), een bruiloft (2 jaar van te voren), uitstapjes etc. Zelfs seks moet je plannen.

Nou is er niets mis met plannen. Integendeel. Je merkt dat je, als iets in je agenda staat het ook doet. Staat het er niet dan is de plaats zo gevuld met van alles. Maar er is één ding wat we niet plannen. Ons leven overkomt ons, gebeurt gewoon en dat plannen we niet. Misschien vanuit de gedachte dat er niets te plannen valt.

Maar is dat eigenlijk wel waar? Valt er dan niets te plannen? Onderzoek heeft n.l. uitgewezen dat mensen die hun leven wel plannen ook veel eerder succesvol zijn en datgene bereiken wat ze willen.

Maar het is niet het plannen alleen het is feitelijk het proces dat eraan vooraf gaat. Je moet n.l. gaan nadenken wat je wilt, waar je naartoe wilt en wanneer je dat dan wilt bereiken. Tot deze stap komen de meeste mensen dus al niet. Ja en als je niet weet waar je naartoe gaat dan doe je maar wat. Je zwabbert een beetje doelloos rond en je ziet wel wat er gebeurt.

We plannen alles behalve ons leven.

Maar deze maatschappij zit vol Facebook en televisie. Het vervelende van dergelijke mediums is, dat je, zodra je daarmee begint, zonder het te merken opeens 3 uur verder bent. Minimaal 3 uur. De feitelijke cijfers geven aan dat de gemiddelde mens alleen aan tv kijken al 3 uur kwijt is. Daar zit Facebook dan nog niet bij!! En als je dan terug moet halen wat je gezien hebt weet je dat niet eens meer. Zonde toch. Iedere dag 3 uur maal 7, maal 30, maal 12 is toch minimaal 7560 uur up in smoke.

Als je nou van die 3 uur een kwartiertje zou gebruiken om eens te bepalen wat je wil en wanneer en om bij te houden wat de stand is zou je leven er heel anders uitzien. Behandel je leven als je bruiloft en tsjakka, het is als een bominslag. Als je dan de overblijvende tijd van de 3 uur, dus 2 uur en 3 kwartier eens inzet om een ander resultaat te behalen dan krijg je een wezenlijk ander leven. Minder tv kijken is minder snacken, minder vreetkilo’s, meer energie dus.

Je kunt in die tijd een hobby oppakken en daar echt goed in worden. Of een studie gaan doen. Of een andere inkomstenstroom opzetten. Bedenk wat je allemaal kunt.

Het zal wel even wennen zijn om een plan te maken voor je leven. Wat wil je op sociaal gebied, op financieel gebied, privé, zakelijk, met je gezondheid, spiritueel? Allemaal facetten die je mee kunt en moet nemen want samen vormen ze je leven.

Belang van plannen

Plannen betekent ook dat je er een tijd aan vast gaat hangen. Wanneer wil je met welk deel van je plan klaar zijn? Waar ga je naartoe? Hoeveel tijd heb je dan voor iets nodig? Hoe belangrijk is het voor je om het te gaan halen? Plannen vraagt een andere manier van nadenken of liever gezegd het vraagt nadenken.

Routines doorbreken is ook lastig, dat doen we liever niet. Maar wat levert het voor winst op? Dat niet alles zo vast zit als dikke stront. Dat het openingen biedt, nieuwe impulsen, nieuwe hoop, plannen, beweging, energie, vibratie. Heel veel dus. Je loopt ook een ernstig risico dat je je plannen gaat behalen. Wow, wat dan? Omgaan met succes, meer willen, boven jezelf uitstijgen. Het zou zomaar allemaal kunnen.

Ik kan het iedereen in ieder geval van harte adviseren. Na ongeveer een half leven maar wat gedaan te hebben ben ik mijn gedrag ook gaan aanpassen en heb ik nu een ander, veel zinvoller leven. Als ras chaoot heb ik er zelfs lol in gekregen om lijstjes te maken, gebruik ik een agenda, heb ik korte- en lange termijnplannen maar nog veel belangrijker, ik heb succes! Het werkt echt! Ik kan het iedereen aanraden!!

Interessant? Reageer en deel!

About the author: admin